ETİL ALKOL SATIŞI HK.

Nevşehir Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü' nün 23.05.2019 tarih ve 72740937-399-E.1639491 sayılı yazısında,

Türkiye genelinde son 6 yıl içerisinde piyasaya arz edilen Tıbbi amaçlı Etil Alkol miktarında ciddi bir artış olduğunun görüldüğü, eczanelerde kullanım için olması gereken bu ürünün, çeşitli amaçlar ile piyasaya arz edildiğinin düşünüldüğü, ancak tıbbi amaçlı etil alkolün eczaneler tarafından piyasaya arz edilmesi yasak olup ve yapan eczaneler hakkında yüksek miktarda idari para cezası uygulanmasının söz konusu olabileceği bildirilmektedir.

Meslektaşlarımızın ilerde mağduriyet yaşamamaları için Etil Alkol satışı kesinlikle yapılmamalıdır. Haziran ayı içerisinde bu konuyla ilgili denetimler yapılacaktır.

Bilgilerinize...

Kurum Yazısı İçin Tıklayın