GÜNCELLENDİ - SGK’nın 2018/2. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemelere İlişkin Duyurusu Hakkında

GÜNCELLENDİ - SGK’nın 2018/2. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu

Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemelere İlişkin Duyurusu Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 12.09.2019 tarihinde “2018/2. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Yapılan Düzenlemeler Hakkında” başlıklı olarak yayımlanan ve Birliğimizce de duyurulan duyurunun “Ç” ve “D” maddelerinde yer alan “...bu sağlık kurulu raporuna istinaden” ifadeleri, Kurum tarafından “...bu sağlık raporuna istinaden” şeklinde güncellenmiştir.

Böylelikle, 12.09.2019 tarihli Kurum duyurusunun “Ç” ve “D” maddeleri aşağıdaki şekildedir:

“Ç- Tebliğin 4.2.25 numaralı maddesi kapsamında “gabapentin” ile “pregabalin” etkin maddeli ilaçlar ile halen tedavi olmakta olan hastaların yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporları süresi sonuna dek geçerli olupbu sağlık raporuna istinadennöroloji uzman hekimlerince reçete edilmesi halinde Kurumca karşılanacaktır.”

“D- Tebliğin 4.2.35 numaralı maddesi kapsamında “gabapentin” etkin maddeli ilaç ile halen tedavi olmakta olan hastaların yapılan düzenleme öncesindeki mevcut raporları süresi sonuna dek geçerli olupbu sağlık raporuna istinadennöroloji, beyin cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, algoloji, deri ve zührevi hastalıkları, romatoloji, ortopedi ve travmatoloji, geriatri veya endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzman hekimlerince reçete edilmesi halinde Kurumca karşılanacaktır.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Kurum duyurusunun güncel hali için tıklayınız.